sunnuntai 8. heinäkuuta 2018

Sillälailla sitten

KESÄLOMA on suomalaisilla kesäaikaan (kesäkuu- elokuu) vietettävä ansaittu loma ansiotyöstä. Se tarkoittaa seuraavia asioita; " Remontoi koti, mökki ja/tai ole apuna sellaisessa. Käy loman aikana etelässä ranta, -tai kaupunkilomalla. Kierrä muutama festari. Käy konserteissa. Lasten kanssa pitää kiertää ainakin kaksi huvipuistoa. Lemmikkieläinten harrastukset pitää kiertää. Lasten harrastukset, leirit ja pelit pitää sijoittua loma-aikaan. Vietä omaa aikaa, älä tee mitään. Ennenkaikkea varmista, että teet enemmän, paremmin ja kalliimin, kuin veljesi, serkkusi, naapurisi tai pomosi."

Lapsilla oli ensimmäinen pesäpalloleiri. Koko viikonloppu joukkueen kanssa yhdessäoloa ja pelejä. Parasta kesässä on juurikin ne pelit.

LASTENREUMA lauseita, joita kannattaa välttää kohdatessa perheen, jossa sairaus on; On niitä pahempiakin sairauksia, siihen ei onneksi kuole, vois kuule olla pyörätuolissa, sehän menee ajallaan pois, ei se ole loppuelämän sairaus, se on lastensairaus (kuten korvatulehdus).

Pikkusisko on vaan ollut kovin kipeä. Molemmat nilkat ja polvet ovat tulehtuneet. Sinnikkäästi hän on silti jaksanut. Ei ole paljoa valitellut. Leirin jälkeen piti olla paikallishoitoaika, mutta siirsivät sitä melkein kolmella viikolla eteenpäin.

Leirin aikana kivut tietenkin yltyivät. Ilma oli kuuma ja nopeatempoinen peli ei anna armoa jaloille. Vaikka hän kuinka rakastaakin pelata, niin pyysi olla pari peliä sivussa, kun sattuu niin paljon. Tietysti oman lisänsä kipuihin toi jännitys. Onneksi isosisko on yksi valmentajista. Hänelle kipujen kertominen on helpompaa ja siskot tuntee toisensa. Pelit meni joukkueelta upeasti. Kuudesta pelistä viisi voitettiin ja viimeisestä tuli tasapeli.

Maanantain paikallishoitoaika tuli. Itse olin sairastunut pari päivää ennen streptokokkiin. Suoraan sanottuna vuosisadan angiina. Minusta ei ollut lähtijäksi. Onneksi sairaalareissulle oli lähdössä myös isäni, joka sitten ajoi takaisin, koska mieheni sairastui reissun aikana. Kuume nousi.
Tiistaina meillä kaikilla oli sitten lääkitys. Pikkusiskolle streptokokki on vaarallinen. Häneltä ei todettu mitään, eikä ollut oireita, vaan hän sai kuurin varmuuden välttämiseksi. Pikkusisko saa sairauteensa biologista lääkettä. Kaikkiin biologisiin lääkkeiden käyttöön liittyy lisääntynyt infektioriski. Pikkusisko oli mielissään, perjantaina ei pistetä Enbreliä. Antibiootti tai penisiliini hoidon aikana tulee biologinen lääke tauottaa.




Paikallishoito tehtiin nukutuksessa. Nilkkoihin pistettiin kaksi pistoa molempiin, ja polviin yksi molempiin. Tyttö oli erittäin reipas, vaikka äiti ei ollutkaan mukana. Elokuussa on kontrolliaika ja sitten katsotaan tilanne.

Olin onneksi hakenut apuvälinelainaamosta pyörätuolin lainaan, jotta ei tarvi sisällä kyhnötellä. Pari päivää pyörittiin tuolin kanssa. Mieheni kahden viikon viimeinen kesälomaviikko alkaa olla lopuillaan. Torstaina lähdimme käymään lapsille luvatulla reissulla Korkeasaaressa. Perjantaina tehtiin melontaretki Kokemäenjoella. Ehdittiin sentään jotain.






Terassiprojekti on venynyt ja paukkunut. Tehdään, kun ehditään. Materiaalit on, kun jollakin olisi vaan aikaa.
Perhe ensin.
Lapset ensin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti